Baranyi Krisztina feljelentést tett a borsodi faluvégre bejegyzett milliárdos covidtesztes cég miatt

bűnügy
2022 március 30., 17:14
comments 1

A Magyar Jeti két adásban is foglalkozott Martos Dániel, a ferencvárosi Fidesz egykori frakcióvezetőjének milliárdos járványüzletével.

Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester jól ismeri Martost. Ugyanis amíg ő ellenzéki politikus volt a testületben, addig Martos volt a vagyonkezelő igazgatóhelyettese. A kincstárnok felelt a parkolási ügyekért, és nagy szerepe volt abban is, hogy a kerület EU-s pénzből felújított lakásaiba a párttársai és azok ismerősei, rokonai költözhettek be.

photo_camera Baranyi Krisztina, Ferencváros

Baranyi feljelentésében ezt írja BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának:

„A Minerva Tanácsadó Kft.-t 2020. augusztusában alapították. A cég alapítója és egyik tulajdonosa a ferencvárosi Fidesz volt frakcióvezetője, a FEV IX. Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt. volt vezérigazgató-helyettese, Martos Dániel volt. 2020. novemberében, a koronavírus-járvány második hulláma idején a frissen alapított cég már több mint 3 milliárd Ft-ért adott el COVID teszteket a Magyar Államnak. Egészen pontosan 3 150 000 000 Ft értékben kötött szerződést antigén gyorstesztek beszerzésére az Országos Kórházi Főigazgatósággal. A mai napig senki nem adott választ arra a kérdésre, hogy miért pont ezt a – semmilyen múlttal nem rendelkező – céget választották ki erre a jelentős, nagy összegű megbízásra, illetve hogy pontosan hogyan zajlott a kiválasztás. Mint ahogy arról sem áll rendelkezésre semmilyen információ, hogy pontosan milyen tesztek kerültek beszerzésre, és mi lett ezeknek a sorsa.

Nem sokkal azután viszont, hogy a többmilliárdos üzlet megvalósult, ezt a céget gyakorlatilag eltüntették. A szóban forgó megbízásnak köszönhetően rendkívül sikeresen zárt 2020-as üzleti év után, 2021. februárjában a Minerva Tanácsadó Kft.-t eladták egy kis Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falu, Rakaca szélén élő 19 éves fiatalembernek, Kiss Martinnak, aki ezt követően a 444.hu hírportál újságíróinak úgy nyilatkozott, hogy fogalma sincs az ügyről, egy rokona szerint pedig egyszerűen csak a nevére íratták a céget. (...)

Tekintettel arra, hogy az eset többféle bűncselekmény megvalósulásának gyanúját is felveti, kérem a tisztelt Nyomozó Hatóságot a nyomozás mielőbbi megindítására.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt