Nem mondja meg a párizsi merénylet egyik terroristája, hogy miért nem robbantotta fel magát

március 30., szerda 15:45
1

„Élek a hallgatáshoz való jogommal” - mondta Salah Abdeslam szerdán a 9 hónapja tartó 2015-ös párizsi merénylet tárgyalássorozatán, amin az áldozatok hozzátartozói is jelen voltak.

Abdeslam egyike volt azoknak a terroristáknak, akik 2015-ben összesen 130 ember halálát okozták és többeket megsebesítettek szerte Párizsban. Abdeslam is öngyilkos merénylő volt, de végül nem robbantotta fel a testére szerelt bombát, azt viszont nem akarta elárulni a bíróság előtt, hogy miért nem. Abdeslam nem csak erre, más kérdésre sem akart válaszolni. Például arra sem, hogy a bátyja szervezte-e be a merényletbe. vagy hogy miért sétált Párizs északi részéről egészen délre a támadások alatt, a metrót akarta-e felrobbantani?

2015. november 13-án éjjel egy utcai takarító találta meg a mellényt egy szemétkupacban, nem messze Abdeslam lakóhelyétől.

A bíró két teóriát is felvázolt arról, hogy a 32 éves férfi miért nem követte el a merényletet: meghátrált, vagy nem működött a mellényére szerelt bomba. De ezekre sem érkezett reakció.

Abdeslam mostani hallgatása azért is meglepő, mert a múlt hónapban, amikor először állt ki meghallgatásra, azt mondta a bíróságnak, hogy soha nem ölt vagy sebesített meg senkit, és nem jelent veszélyt a társadalomra. Azt is jelezte, hogy „egy későbbi időpontban” elmagyarázza a történteket. (Guradian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt