500 ezer forintra bírságolták Hoppál Pétert, amiért kihúzta az ellenzéki kivetítőt a konnektorból

POLITIKA
2022 március 31., 17:29
comments 12

Félmillió forintos bírságot rótt ki a Baranya megyei választási bizottság Hoppál Péterre, Baranya megye 2. számú egyéni választókerületének fideszes képviselőjelöltre és korábbi kulturális államtitkárra, amiért március 28-án „polgári engedetlenségből” kihúzta a konnektorból a Pécs főterén felállított kivetítőt, amin az ellenzék kampányüzenetei futottak. Erről Mellár Tamás, a Baranya megyei 1. körzet parlamenti képviselője számolt be a Facebookon.

„Más jelölt kampányának szándékos, agresszív viselkedés tanúsításával való akadályoztatása ugyanis közismerten jogellenes cselekedet, amivel megsértette a választás tisztaságára, a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőségre, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásra vonatkozó alapelveket. A bizottság az utóbbi kifogást jóváhagyta, s 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a képviselő urat. Számomra ennél is fontosabb, hogy a bizottság »eltiltotta a jogsértőt a további jogsértéstől«. Vasárnapig nem szeretnék Hoppál úrról többet hallani, utána is csak azt, hogy új cégével áramtalanítást vállal”

- írta Mellár.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.