Hóesés is lehet április 3-án

időjárás
2022 április 01., 13:15
comments 3

Télies időjárásra figyelmeztet az idokep.hu április első hétvégéjén. A meteorológusok szerint vasárnapra nagy területen alakulhat ki havazás, és a hegyekben jelentősebb hómennyiség is hullhat akár.

A lehűlést a Ciril névre keresztelt mediterrán ciklonnak köszönhetjük. Ennek a ciklonnak a melegfronti csapadékrendszere hozott csütörtökön többfelé jelentősebb mennyiségű - helyenként a 40 millimétert is meghaladó - esőt az elmúlt 24 órában.

Esőre, záporokra pénteken és szombaton is számítani kell, különösen a Dunántúlon. ahova már megkezdődött a hideg, sőt helyenként fagyos levegő beáramlása.

A Dunántúli-középhegység magasabb csúcsain 5-10 centi hó is hullhat, de sík területeken is pár centis hótakaróra lehet számítani, különösen az ország nyugati részén. Budapesten és környékén 2-4 centi hóra lehet számítani.

A csapadékzóna vasárnap nfokozatosan, kelet felé hagyja el az országot, helyébe élénk, erős északi széllel hideg, száraz levegő áramlik be, és nyugaton már késő délután napsütés is lehet.

A met.hu is borult esős és havas időt jósol vasárnapra, és csak a későbbi órákra ígér felszakadozó felhőzetetl. Hajnalra -3 és +3 fok közötti hőmérsékletet, a délutáni órákra 4, 9 fokot ígérnek. (idokep.hu / met.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.