Húsgolyót lopott a svéd bíró, fülön csípték, lemondott

külföld
2022 április 01., 07:35
comments 9
photo_camera Legendás svéd húsgolyók az IKEA-ból Fotó: BEATA ZAWRZEL/NurPhoto via AFP

Svédországban megbírságolták a legfelsőbb bíróság egyik bíróját, miután kiderült, hogy többek között karácsonyi sonkát és húsgolyókat lopott - közölte az ügyben eljáró főügyész, Per Nichols.

A 67 éves asszonyt egy héttel karácsony előtt kapta el a biztonsági személyzet egy stockholmi élelmiszerboltban.

A bírónő, aki két évtizedet töltött a bírói székben, februárban mondott le tisztségéről, miután nyilvánosságra került a hír, hogy ügyészségi vizsgálat indult ellene.

A Dagens Juridik svédi jogi szakportál szerint a bírónő nem állt meg a húsgolyó- és sonkapultnál, zsákmányolt kolbászt és sajtot is, mielőtt fülön csípték. A technikája a portál szerint az volt, hogy a fonott táskát, amibe a lopott árut rejtette, egy másik zacskóval takarta el.

A bírónő elismerte a trükköt, valamiért mégis tagadta, hogy szándékában állt volna ellopni az élelmiszereket.

Nem járt jól: 50 ezer svéd korona pénzbírságot szabtak ki rá, ami nagyjából 1,8 millió forintnak felel meg. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.