Öt magzatot talált a rendőrség egy washingtoni abortuszellenes aktivista otthonában

külföld
2022 április 01., 10:07

Öt magzatot találtak rendőrök egy washingtoni otthonban, ami hírek szerint egy abortuszellenes aktivista tulajdona.

A 28 éves Lauren Handy, akit őrizetbe vettek a hatóságok, a Progressive Anti-Abortion Uprising (PAAU) abortuszellenes aktivistákból álló csoport egyik vezetője, és magát „katolikus anarchistának” nevezi.

A nőről fényképek készültek a ház előtt, amiken az is látható, hogy a rendőrök hűtőtáskákban ismeretlen tárgyakat illetve anyagokat visznek ki a pincéből.

A rendőrség nagyon diszkrét volt az ügyben, és csak annyit közölt, hogy „biológiailag veszélyes anyagot” foglaltak le. Handy maga nyilatkozta azt egy újságírónak a helyszínen, hogy az embereket kirázza majd a hideg, amikor megtudták, hogy mi van a lefoglalt konténerekben.

link Forrás

A washingtoni rendőrség nem erősítette meg, hogy az otthon valóban Handy tulajdona vagy sem, jóllehet két rendvédelmi forrás szerint is az asszony abban a házban élt, ahol letartóztatták.

Handy ellen szerdán vádat emeltek egy 2020-as abortuszklinikára való behatolás miatt is.

A szövetségi vádirat szerint a nő 2020. október 22-re kért időpontot a Washington Surgi-Clinic kórházban Hazel Jenkins néven, azzal, hogy abortuszon kíván átesni.

A vádirat szerint az időpontban egy nyolc főt számláló csoport erőszakosan behatolt az intézménybe, leütötték a klinika egyik alkalmazottját, fenyegették és megfélemlítették a betegeket, erőszakkal akadályozták a klinika működését.

Ha elítélik őket, akár 11 év börtönbüntetésre és 350 000 dollárig terjedő pénzbírságra számíthatnak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.