Szabad Európa: Szijjártó intézett állást a külügynél Deutsch Tamás 23 éves unokaöccsének

átlagos nap a ner-ben
2022 április 01., 12:15
comments 16

A Szabad Európa birtokába jutott dokumentumok alapján ír arról, hogy Szijjártó Péter kérésére kapott állást a külügyminisztériumban Deutsch Domonkos, Deutsch Tamás unokaöccse.

A futsallosokkal eleve megpakolt külügyminisztériumban 2018-ban hozták létre a sportdiplomáciai főosztályt, ide került be a 23 éves, fiatal sportoló.

„Tájékoztatom, hogy – figyelemmel miniszter úr döntésére, miszerint Deutsch Domonkos a Sportdiplomáciai Főosztály állományába kerüljön felvételre – rendkívüli, egyedi döntésem alapján a Sportdiplomáciai Főosztály részére 2021. szeptember 30. napjától vezető kormánytanácsos besorolási kategóriájú alaplétszámba tartozó álláshely kerül biztosításra bruttó 400.000 Ft bérfedezettel.
Ennek eredményeként a Sportdiplomáciai Főosztály engedélyezett álláshelyeinek száma hatról hétre módosul.”

Ez szerepelt abban a feljegyzésben, amely a Szabad Európa újságírójának birtokába került, és amely szerint tehát Deutsch Domonkos kedvéért növelték meg a főosztály létszámát, és rögtön vezető kormánytanácsosként kezdhetett. A lap birtokába jutott egy másik feljegyzés is, eszerint pár hónap elteltével már elő is léptették sportdiplomáciai referenssé.

A lap újságírója telefonon érte el Deutsch Domonkost, aki nem válaszolt a felmerülő kérdésekre, így arra sem, hogy lediplomázott-e már. Mint a Szabad Európa megjegyzi, Deutsch Domonkos 1998-ban született, járt az ELTE PPK-ra és a Testnevelési Egyetemre is. Az MTK magasugrója, kiemelkedő eredményének egy 2015-ös ifjúsági aranyérmen kívül nem találták nyomát, ahogy annak sem, hogy részt vett volna rangos külföldi versenyen.

Keresték a külügyminisztériumot is, hogy megtudják, mi indokolta Deutsch Domonkos rendkívüli felvételét és hogy milyen kvalitásainak köszönheti a gyors előrejutást, de cikkük megjelenésig nem kaptak választ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.