A Fidesz az első előrejelzések alapján optimista

POLITIKA
2022 április 03., 17:27

A Fidesz eredményváróján, a Bálnában nem sokkal 7 után Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a „részvétel hajszál híján” meg fog egyezni a 4 évvel ezelőttivel. „Mindig elmondtuk, hogy ha az országnak polgári, kereszténydemokrata, jobbközép kormánya van, akkor a demokrácia erős, az a demokrácia győzelme. Egy ilyen magas választási részvétel a demokrácia győzelmét jelenti, és erős felhatalmazást ad az új országgyűlésnek.” Beszélt arról is, hogy közel 100 ezer aktivista vett részt a kormánypártok oldalán a mozgósításban.

Láttuk az első előrejelzéseket, amik optimizmusra adnak okot, de természetesen az utolsó szavazatig mindent meg kell számolni

-mondta Gulyás.

Semjén Zsolt és Gulyás Gergely
photo_camera Semjén Zsolt és Gulyás Gergely Fotó: Szász Zsófi / 444

Semjén Zsolt külön köszönetet mondott a határon túli „nemzettársainknak a nemzethűségét”, hogy jóval nagyobb számban vettek részt a választásokon, mint 4 évvel ezelőtt. „Így a következő parlament az összmagyarság parlamentje, hiszen minden magyarnak, bárhol él a világon, a politikai akarata megtestesül a következő parlamentben."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.