Hadházy: Ez tragédia, újfajta ellenzéki politizálásra van szükség

április 3., vasárnap 21:32
29
Hadházy Ákos az ellenzéki eredményvárón a Városligetben 2022. április 3-án Fotó: Bankó Gábor

Hadházy Ákos a Facebookon elemezte röviden a választási vereség okait. A független képviselő, aki egyébként a zuglói egyéni választókerületben győzött, azt írja, hogy bár hivatalos végeredmény még nincs,

„az eddig megismert eredmények ismeretében azonban kijelenthetjük, ha újra Orbán Viktor tud kormányt alakítani az egy tragédia”.

Hadházy szerint a tragédia mértéke azon áll, mit lép most az ellenzék. Leszögezi, hogy ez nem volt demokratikus és fair választás, nem csak a források egyenetlen eloszlása miatt, de azért sem, mert a kormányoldal minden pénzével azt a hazugságot sulykolta, hogy az ellenzék háborúba vezetné az országot.

„Az, aki ennek ellenére mindent ugyanúgy folytatna ellenzékben, mint eddig, az nem érti, vagy nem akarja érteni a magyar helyzetet”.

Hadházy szerint az ellenzéki politikusoknak csak akkor szabad részt venni az Országgyűlés alakuló ülésén

„ha az ellenzék garanciákat kap arra, hogy visszakapja ellenőrző szerepét (például konszenzusos közmédia vezető, ellenzéki javaslatra kötelezően felálló parlamenti vizsgálóbizottságok, a képviselők szabad belépési jogának visszaállítása a közintézményekbe stb.). Ameddig erre sor nem kerül, addig a bizottsági tisztségekről megállapodni nem szabad!”

A független képviselő szerint aki e nélkül tisztséget vállal a parlamentben, azaz hajlandó díszellenzékit játszani, az lemond a közös ellenzéki kiállás, érdekérvényesítés politikájáról.

Szerinte az ellenzék közös felelőssége most, hogy az alakuló ülés előtt közös választ adjon a mostani tragikus helyzetre.

„Nincs ideje bűnbakkeresésnek! Mindannyian hibásak vagyunk abban, hogy nem tudtuk a tisztességes választások feltételeit kivívni az elmúlt években. Itt az ideje viszont az ellenzéki fordulatnak. A következő időszakban nem a felelősök keresése, hanem az ellenállás és a közös fellépés és cselekvés kidolgozása, majd megszervezése a feladat! Ez a kötelességünk. Ezt várják a szavazóink!”

Azzal zárja a posztot Hadházy, hogy köszöni a zuglóiak támogatását, és mindent meg fog tenni azért, hogy a tragédia ne legyen végzetes.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt