Az ukránok szerint Zelenszkijjel biztosan nem kellett megküzdenie Orbánnak a kampányban

2022 április 03., 16:39

TASZ: Fél órával urnazárás előtt sokan még nem tudtak mozgóurnával szavazni

A TASZ közölte, hogy több jelzést is kaptak arról, hogy még mindig nem érkeztek meg a szavazatszámlálók a mozgóurnával. A szervezet már a szavazás előtt figyelmeztetett arra, hogy kapacitásproblémák lehetnek a mozgóurnákkal kapcsolatban. 4 éve is előfordult, hogy a szavazatszámlálók nem értek oda minden címre, mert este 7 óráig, az urnazárásig vissza kell érniük a szavazókörökbe, és csak 12 óra után indulhatnak el a mozgóurnával (addig lehet ugyanis leadni a mozgóurna-igénylési kérelmeket).

A szavazatszámláló bizottság tagjai viszik a mozgóurnát egy idős szavazó házához az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Nyíregyházához tartozó Butykatelepen 2022. április 3-án.
photo_camera A szavazatszámláló bizottság tagjai viszik a mozgóurnát egy idős szavazó házához az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Nyíregyházához tartozó Butykatelepen 2022. április 3-án. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Idén a koronavírus-járvány miatt még több mozógóurna-igénylés érkezett be, amire jobban fel kellett volna készülnie a hatóságoknak, és még inkább a szabályozásnak – írja a TASZ.

A mozgóurnát nem az igénylés sorrendjében viszik ki, ezért nem számít, hogy ki mikor adta le a kérelmet, a szavazókörben pedig már nem tudja leadni a szavazatát, aki korábban mozgóurnát igényelt. A TASZ azt kéri, hogy akihez 19 óráig nem megy ki a mozgóurna, keresse a jogsegélyszolgálatukat utólagos jogorvoslatért a valasztas@tasz.hu címen.