Kismaroson egy dühös szavazó szarral voksolt a népszavazáson

választás 2022
2022 április 05., 13:02

Egy helyi forrástól tudtuk meg, hogy Kismaroson, az 1. számú szavazókörben valaki szart rakott a szavazólapja mellé a borítékba, és így adta le a voksát. A jegyző, Dr. Timer-Bárkányi Beáta kérdésünkre elmondta, valóban így történt.

Urnabontáskor, ahogy a Szavazatszámláló Bizottság jegyzőkönyve is írja, „egy kívülről is gyanúsan elázott borítékot találtak, erősen kellemetlen szaggal”.

Amikor kinyitották a borítékot, abban „egy állati ürülékkel erősen beborított népszavazási szavazólapot találtak.” Mivel a szavazólap érvényességét nem tudták megállapítani, az SZSZB végül egyhangúan érvénytelennek nyilvánította azt.

Viszont a törvény értelmében 90 napig meg kell őrizni a szavazólapokat, így a szarosat is. A jegyző azt írta, hogy a bűzös lapot „az SZSZB a választási iratok között, a választási szállítódobozba, több genotermába behelyezve és leragasztva a Helyi Választási Irodába szállította, ahol a választási iratok között őrizzük a jogszabályi előírásoknak megfelelően.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.