„Faszszopó Hencz Kornél” - dartsszal dobálták az ellenzéki jelölt plakátját a celldömölki gimnáziumban

választás 2022
2022 április 06., 19:55
link Forrás

Az ugytudjuk.hu szerint először Snapchaten kezdett terjedni az a videó, amit valaki eljuttatott a szerkesztőséghez, és azóta a Youtube-on is elérhető.

A felvételen az látszik, hogy egy tizenéves „Faszszopó Hencz Kornél” felkiáltás mellett dartsal dobál a helyi - Vas megye 2. számú körzetében indult - ellenzéki politikus, egyben celldömölki alpolgármester, Hencz Kornék plakátjára.

A szombathelyi lap szerint a jelenetet a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban rögzítették.

Az érintett politikus a lapnak azt mondta, hűen tükrözi az ország állapotát az eset:

„Ide jutottunk Orbán Viktor propagandája miatt. Ezek a plakátok egyébként nagy méretűek, tehát nem lehet egyszerűen táskában, vagy kabát alatt becsempészni őket. Nagy a baj, ha az iskola vezetősége nem vette észre, hogy a diákok plakátokat csempésznek be, viszont ha észrevették, és szemet hunytak felette, az még nagyobb probléma.”

Henczi azt is nyilatkozta, hogy feljelentést tesz az ügyben.

A Vas megyei Rendőr-főkapitányság az ugytudjuk.hu kérdésére nem kommentálta az esetet, a gimnázium viszont a következő közleményt juttatta el az újsághoz:

„A 2022. április 5-én tartott diáknapi rendezvény kampányprogramjai során sajnálatos esemény történt, amellyel iskolánk egy tanulója megsértette az országgyűlési választáson elindult helyi képviselőjelölt emberi méltóságát. Hencz Kornél képviselőjelölt úrtól, Celldömölk város alpolgármesterétől a vétséget elkövető diák nevében elnézést kérünk. A tanulót gimnazistához méltatlan viselkedéséért fegyelmi büntetésben részesítjük.” (ugytudjuk.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.