Forbes: Elon Musk a világ leggazdagabb milliárdosa, Csányi Sándor pedig megelőzte Mészáros Lőrincet

április 6., szerda 14:53
1

A Forbes 2022 milliárdosokat rangsoroló toplistája szerint idén Elon Musk megelőzte Jeff Bezost a világ leggazdagabb embereként. Őket Bernard Arnault és családja, Bill Gates, valamint Warren Buffet követik az élmezőnyben. Meglepetésre a tavalyi ötödik helyezett, Mark Zuckerberg a 15. helyre csúszott vissza.

Elon Musk Fotó: Britta Pedersen/DPA via AFP

A tavalyi évhez hasonlóan idén is van két magyar szereplője a listának, de helyet cseréltek.

Csányi Sándor a tavalyi 2378. helyről a 2190-re lépett elő, bár becsült értéke csak kicsit nőtt (1,2 milliárd dollárról 1,3-ra). Mészáros Lőrinc viszont a 2035. helyről a 2324. helyre csúszott vissza, és becsült értéke 1,5 milliárd dollárról 1,2-re csökkent.Összesen 2668 ember szerepel a listán, de ez 87 milliárdossal kevesebb, mint tavaly. Ennek többek közt a háború, a vírus és a piacok gyengélkedése az oka. Összesen 12,7 billió dollárt érnek együtt, ami 400 milliárd dollárral kevesebb, mint tavaly - ugyanakkor ezren még így is gazdagabbak, mint tavaly ilyenkor.

Az Oroszországra és orosz oligarchákra kivetett szankciók miatt ott most 34-gyel kevesebb milliárdos van, Kínában pedig az állam lépett fel a túlságosan gazdag tech-üzletemberek ellen, ezért 87-tel kevesebb kínai szerepel a listán.

A tavalyi 328-hoz képest idén eggyel kevesebb női milliárdos van a listán. A leggazdagabb közülük, ahogy tavaly is, Francoise Bettencourt Meyers, a L'Oréal örököse, ő két helyet rontott a 12-ről a 14-re.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt