Karácsony reagált Orbán kijelentésére: A Fővárosi Önkormányzat továbbra sem támogatja a Városliget beépítését

április 6., szerda 15:26
6

„A 2019-es önkormányzati választás után Orbán Viktor miniszterelnök nagyon egyértelműen és világosan fogalmazott a Parlamentben: ha a Fővárosi Önkormányzat nem támogatja, akkor nem lesz Liget projekt. A Fővárosi Önkormányzat véleménye pedig nem változott: nem támogatjuk a Városliget beépítését” - reagált Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán Orbán Viktor mai, a Városligetre vonatkozó kijelentésére. Ehhez kiposztolta Orbán említett parlamenti felszólalását is.

Karácsony Gergely Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A miniszterelnök szerda délutáni sajtótájékoztatóján a Mandiner kérdésére ugyanis azt mondta: „a választás eldöntötte, hogy a Városliget úgy fog megvalósulni, ahogy elgondoltuk”. Az önkormányzati választások után a kormány felfüggesztette a tervek befejezését, arra hivatkozva, hogy csak olyan dolgot építenek meg, amit a budapestiek is szeretnének. Így nem épült meg a Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a gyerekszínház sem. Most ezek szerint ennek mégis nekiállnának.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt