Kevesebb szállodába kevesebb vendég érkezett, de őket alaposan megkopasztották

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2022 április 06., 15:27
comments 1

Egyszerre mutatja meg a járványkezelés és a gazdasági válságkezelés magyarországi eredményeit és következményeit a februári turizmusról kiadott KSH jelentés. Röviden így foglalható össze: kevesebb vendéget, kevesebb szálloda nagyon megkopasztott.

Ami a részleteket illeti: 2019. februárban, tehát még a Covid előtt, volt 1,6 millió vendégéjszaka Magyarországon. Ebből idén februárra maradt 1,1 millió, tehát a vendégéjszakáknak mintegy a harmada hiányzik, miközben a belföldi-külföldi arány a belföldi felé tolódott el.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.