Kiköltözhet Milánóból az AC Milan és az Inter

olaszország
2022 április 06., 17:32
A San Siro Milánóban
photo_camera A San Siro Milánóban Fotó: Mairo Cinquetti/NurPhoto

Mind az AC Milan, mind az Internazionale vezetése megerősítette, hogy a két milánói klub komolyan fontolgatja az ötletet, hogy Milánó városán kívül épít új stadiont.

A piros-fekete és kék-fekete csapat 1947 óta egyaránt a San Siro stadionban - másik nevén a Giuseppe Meazzában - rendezik hazai mérkőzéseit. A Milan és az Inter néhány éve közösen tervezték el az aréna felújítását, illetve újjáépítését is az eredeti helyén.

A problémát az jelenti, hogy a klubok és a városi önkormányzat között nincs összhang, a tulajdonosok szerint a közigazgatás rendkívüli módon lassítja a folyamatot, és jelenlegi tervek szerint 2027-ben fejeződhetne be legkorábban a munka.

A késedelem mindkét klubnál komoly frusztrációt okoz, nem csak mert komoly anyagi áldozatot követel részükről, hanem azért is, mert elvileg 2026-ban már a San Sirónak kéne otthont adnia a milánói téli olimpia megnyitóünnepségének.

A közelmúltban ugyan Beppe Sala polgármester cáfolta, hogy a stadion felújításának terve emiatt kútba eshet, most viszont maguk az érintett klubok árulták el, hogy ez a helyzet.

Az AC Milan elnöke, Paolo Scaroni a Tutti Convocatinak bevallotta, hogy hajlandóak lennének elhagyni Milánó városát, ha ez azt jelentené, hogy hamarabb költözhetnek új stadionjukba. Scaroni szerint a városi bürokrácia olyan mértékben lassítja a munkát, hogy egy közeli kisváros is alkalmasabb helyszíne lehetne a csapat meccseinek.

A két klub vezetése összhangot mutat a kérdésben: az Inter igazgatója, Alessandro Antonello ugyanitt arról beszélt, hogy bár nagy lelkesedéssel indultak neki az új San Siro-projektnek, sajnos a közigazgatás nem segíti az infrastrukturális beruházások előrehaladását, különösen nem egy olyan nagyvárosban, mint Milánó.

Antonello szerint a befektetőik nem tudnak garanciák nélkül finanszírozni egy ilyen bizonytalan projektet, ezért felmerült, hogy másik önkormányzatot keresnek fel a beruházással, ahol akár három éven belül felépülhet egy új stadion.

Az olasz sajtóban azt találgatják, hogy a közeli 80 ezres kisváros, Sesto San Giovanni adhat otthont a két szuperklubnak. (Fotmob / Football Italia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.