Letartóztattak két kémkedéssel gyanúsított fehéroroszt Lengyelországban

külföld
2022 április 6., 18:32
comments 1

A gyanú szerint fontos katonai és polgári létesítményeket próbált felderíteni az a két fehérorosz állampolgár, akiket szerdán letartóztattak Lengyelországban. A hatóságok szerint Minszknek kémkednek. A jelenlegi háborús helyzetben, illetve a hónapokban kialakult fehérorosz-lengyel migrációs válság miatt nagy a feszültség a két fél között.

"... a gyanúsítottakat a fehérorosz hírszerzés részére elkövetett kémkedés vádja miatt hallgatták ki" - nyilatkozta a nyugat-lengyelországi regionális ügyészség. Egyelőre három hónapra tartóztatták le őket, de akár tíz év börtönt is kaphatnak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt