„Nem baleset volt” a Fort Stewart repülőterén történt incidens, amelyben meghalt egy katona

külföld
2022 április 06., 07:27

Március 30-án egy „két helikoptert is érintő incidensben” meghalt egy amerikai katona a Georgia állambeli Fort Stewart repülőterén. Az „incidensről” akkor részleteket nem közöltek, és a katona nevét sem hozták azonnal nyilvánosságra. A Military Times most azt írja, hogy ami történt, „nem baleset volt”, az ügyben pedig büntetőeljárás folyik.

A cikk szerint James Bellew százados március 30-án éjjel 2 óra körül halt meg egy „incidensben”, amelyben két HH-60 Black Hawk helikopter volt érintett a Fort Stewart és Hinesville városa közötti repülőtéren.

A nyomozás részleteit ismerő egy forrás az Army Timesnak azt mondta, az ügyben a bűnügyi nyomozó osztály jár el, ami azt jelzi, hogy a hadsereg szerint bűncselekmény gyanúja merült fel a balesetben.

Úgy tudni, hogy James Bellew százados volt az egyetlen érintett az ügyben, a cikk szerint nem világos, hogy miként tudott egyedül elindítani úgy egy helikoptert, hogy a személyzet vagy a többi katona, akik a reptér közelében tartózkodtak, nem vették észre. A neten zárt csoportokban és egy azóta törölt blogbejegyzésben olyan elméletekről írtak, miszerint Bellew szándékosan semmisítette meg mindkét helikoptert.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.