Gyűlnek a bizonyítékok a bucsai népirtásról, egyre több gyilkost azonosítanak be név szerint

külföld
2022 április 07., 11:54
comments 34

A német hírszerzésnek sikerült lehallgatnia és rögzítenie a Bucsát elfoglaló orosz csapatok rádiós kommunikációját, amiben civilek megöléséről és kínzásáról is beszélgettek egymással - írja friss cikkében a Spiegel.

A német hetilap online verziója szerint a lehallgatott beszélgetések is megerősítik, hogy a civil lakosság elleni kegyetlenkedések az orosz hadsereg stratégiájának tudatos részei lehetnek.

Olyan párbeszédeket sikerült lehallgatni, amik alapján a sajtóban is megjelent fotókon szereplő konkrét személyeket - halott, megkínzott bucsai civileket - tudtak beazonosítani. Rögzítettek például egy olyan beszélgetést, amiben egy katona arról számol be a társának, hogy a bucsai főúton lelőtt a bringájáról egy helyi lakost. A halott biciklista képe pár napja bejárta a világsajtót. Egy másik beszélgetésben arról esik szó, hogy a foglyul ejtett ukrán katonákat előbb vallassák ki, aztán lőjék agyon.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.