Kiderült, hogy veszett volt Washington kedvence, a képviselőket és újságírókat megtámadó Capitoliumi Róka

ÁLLAT
április 7., 5:08
comments 1

A hét médiasztárja volt Amerikában egy róka, amelyik a szövetségi főváros közepén, a Capitoliumon flangált napok óta. A parlamenti mindennapokra ráunó politikusok, sleppek és újságírók rengeteget foglalkoztak vele és posztoltak róla. Minden bizonnyal ez a róka lehetett az, amelyik hétfőn munkába menet megtámadta a szavazni induló Ami Bera kaliforniai demokrata képviselőt, aki már akkor egy rakás veszettség elleni oltást kapott elővigyázatosságból.

Mint kiderült, a rókát a hatóságok befogatták, mivel az nemcsak a politikust, hanem egy parlamenti tudósítót és hét további embert is megtámadott és megharapott az elmúlt pár napban. Nagy volt a sóhajtozás, amikor bejelentették, hogy a veszettségi teszt elvégzéséhez el kell altatni az állatot. Különös tekintettel arra, hogy kölykei is voltak. De mint kiderült, a róka veszett volt, és ez az információ megmentheti a megharapottak életét.

Az valamiért senkinek sem tűnt fel, hogy a cuki róka már 9 embert megharapott, miközben a rókák normális esetben sosem támadnak emberre.

A hatóságok szerint további rókákat nem észleltek, az pedig még nem dőlt el, hogy mi lesz a kölykök sorsa.

(via New York Times)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt