Kiderült, hogy veszett volt Washington kedvence, a képviselőket és újságírókat megtámadó Capitoliumi Róka

ÁLLAT
2022 április 07., 05:08
comments 1

A hét médiasztárja volt Amerikában egy róka, amelyik a szövetségi főváros közepén, a Capitoliumon flangált napok óta. A parlamenti mindennapokra ráunó politikusok, sleppek és újságírók rengeteget foglalkoztak vele és posztoltak róla. Minden bizonnyal ez a róka lehetett az, amelyik hétfőn munkába menet megtámadta a szavazni induló Ami Bera kaliforniai demokrata képviselőt, aki már akkor egy rakás veszettség elleni oltást kapott elővigyázatosságból.

Mint kiderült, a rókát a hatóságok befogatták, mivel az nemcsak a politikust, hanem egy parlamenti tudósítót és hét további embert is megtámadott és megharapott az elmúlt pár napban. Nagy volt a sóhajtozás, amikor bejelentették, hogy a veszettségi teszt elvégzéséhez el kell altatni az állatot. Különös tekintettel arra, hogy kölykei is voltak. De mint kiderült, a róka veszett volt, és ez az információ megmentheti a megharapottak életét.

Az valamiért senkinek sem tűnt fel, hogy a cuki róka már 9 embert megharapott, miközben a rókák normális esetben sosem támadnak emberre.

A hatóságok szerint további rókákat nem észleltek, az pedig még nem dőlt el, hogy mi lesz a kölykök sorsa.

(via New York Times)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.