Negyven óvodás előtt büntetőfékezhetett egy kisteherautó

baleset
2022 április 07., 11:15
comments 5

Óvodásokat szállító busz előtt fékezett egy kisteherautó, a két jármű olyan közel volt egymáshoz, hogy a buszsofőr nem tudta elkerülni az ütközést.

Budapest felé, a 11-es útra akart kanyarodni egy kisteherautó a Szentendre, Dobogókői útról. Egy negyven óvodást szállító busz elé akart besorolni, de nem jött össze, majd miután sikerült kikanyarodni, megelőzte a buszt, és visszatérve a külső sávba rátaposott a fékre. A buszsofőr megpróbálta elkerülni az ütközést, de a két jármű közötti kis távolság miatt nem tudott időben megállni. Mindkét jármű megsérült, az autóbuszon utazó húsz-húsz kislány és kisfiú, az öt kísérő óvónővel egyetemben azonban sikeresen megúszták. Mind használták a biztonsági övet.

photo_camera Fotó: Sagyibó Melinda

A busz elején és hátulján is jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”. A kisteherautó 50 éves sofőrje nem tett vallomás, csupán annyit mondott, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, valamint elvették a kisteherautó sofőrjének vezetői engedélyét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.