Negyven óvodás előtt büntetőfékezhetett egy kisteherautó

április 7., csütörtök 11:15
5

Óvodásokat szállító busz előtt fékezett egy kisteherautó, a két jármű olyan közel volt egymáshoz, hogy a buszsofőr nem tudta elkerülni az ütközést.

Budapest felé, a 11-es útra akart kanyarodni egy kisteherautó a Szentendre, Dobogókői útról. Egy negyven óvodást szállító busz elé akart besorolni, de nem jött össze, majd miután sikerült kikanyarodni, megelőzte a buszt, és visszatérve a külső sávba rátaposott a fékre. A buszsofőr megpróbálta elkerülni az ütközést, de a két jármű közötti kis távolság miatt nem tudott időben megállni. Mindkét jármű megsérült, az autóbuszon utazó húsz-húsz kislány és kisfiú, az öt kísérő óvónővel egyetemben azonban sikeresen megúszták. Mind használták a biztonsági övet.

Fotó: Sagyibó Melinda

A busz elején és hátulján is jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”. A kisteherautó 50 éves sofőrje nem tett vallomás, csupán annyit mondott, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, valamint elvették a kisteherautó sofőrjének vezetői engedélyét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt