Trump szerint az emberek „nagyon örülni fognak” a döntésének, mert „ez most egy kicsit unalmas”

külföld
2022 április 07., 17:57
comments 2

Donald Trump elnök ismét belengette, hogy elindul a 2024-es elnökválasztáson, a Washington Postnak adott interjújában azt mondta, hogy döntése „nagyon boldoggá tenné" az embereket, mert „ez most egy kicsit unalmas." Hivatalából való távozása óta Trump többször kacérkodott azzal, hogy 2024-ben elindul az elnökválasztáson. Mindezt anélkül, hogy hivatalos bejelentést tett volna, amely bizonyos kampányfinanszírozási és egyéb követelményekhez kötné.

Nem Trump az egyetlen republikánus, akit érdekel a 2024-es elnökválasztás. Trump volt tisztségviselői közül többen, Mike Pence volt alelnök, Mike Pompeo volt külügyminiszter és Nikki Haley volt ENSZ-nagykövet is lefektette már az alapjait a 2024-es indulásnak. Más magas rangú republikánus tisztviselők, köztük Ron DeSantis floridai kormányzó, Kristi Noem dél-dakotai kormányzó, valamint Ted Cruz, Josh Hawley és Tom Cotton szenátorok is azon dolgoznak, hogy növeljék az országos ismertségüket.

„Ha én elindulok, nem tudom elképzelni, hogy ők is elindulnak" - mondta Trump a Washington Postnak. „Úgy gondolom, hogy ezeknek az embereknek a többsége, akiket említettél, miattam van ott, ahol. Vannak, akik azért, mert támogattam és segítettem őket."

Ronny Jackson képviselő (aki Trump Fehér Házi orvosa is volt) korábban azt mondta a Business Insidernek, hogy ha egészségi állapota engedi, a volt elnök el fog indulni a 2024-es választásokon. „Mindig az egészségről kell beszélni" - mondta Trump. „Úgy nézel ki, aki jó egészségnek örvend, de holnap kapsz egy levelet az orvostól, hogy jöjjön el újra. Nem jó, ha az »újra« szót használják." (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.