2022 április 08., 15:17

Az Unicef "a legrosszabtól tart" Kramatorszkban

Az orosz hadsereg tavaly áprilisban mért rakétacsapást a kramatorszki pályaudvarra, ahol menekültek ezrei várakoztak.
photo_camera Az orosz hadsereg péntek reggel mért rakétacsapást a kramatorszki pályaudvarra, ahol menekültek ezrei várakoztak. Fotó: ANDREA CARRUBBA/Anadolu Agency via AFP

Még nincs pontos információjuk arról, hogy hány gyermek vesztette életét a vasútállomáson várakozó menekülőket ért rakétacsapásban, de "a legrosszabbtól tartanak". Kramatorszk az egyik legfontosabb vasúti csomópont Kelet-Ukrajnában, itt fut össze több vasútvonal az ország keleti részéből. Ezért az állomáson főként olyanok tartózkodtak, akik az orosz hadsereg várható donbászi offenzívája elől menekültek.

Vagyis elsősorban gyerekek, nők és idősek, mert az ukrán hatóságok ezt a három csoportot szólították első sorban a luhanszki és donecki térség elhagyására - a katonakorú férfiakra nyilván számítanak az orosz hadsereg elleni védekezésben.

A rakétacsapás áldozatainak pontos számáról még nincsenek információk, a helyszínen legalább harminc holttestet láttak, a kórházakba mintegy ötven sebesültet szállítottak. Közben Oroszország szokása szerint Ukrajnára próbálja terelni a gyanút a történtekért, de védekezésük, hogy ők nem is használnak olyan rakétát, ami eltalálta a pályaudvart, hazugság. (Via The Guardian)