„Nemcsak a lejárató kampány bukott meg, hanem az emberarcú fideszes mítosza is”

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
április 9., szombat 6:17
20
  • Évtizedekig volt fideszes fellegvár a Hegyvidék, a momentumos Hajnal Miklós mégis meg tudta verni a választáson Fürjes Balázs államtitkárt.
  • Szerinte a Fidesz annyira túltolta ellene a lejárató kampányt, hogy az kontraproduktívvá vált, a kerületben élő, polgári értékrendet magukénak valló emberek számára már nem vállalható a Fidesz.
  • Nem tud olyan vesztes ellenzéki jelöltet mondani, akinek azt mondaná, hogyha valamit másképp csinál, akkor nyerhetett volna, szerinte országosan a fundamentumokban veszítette el az ellenzék a választást.
  • Úgy gondolja, nincs értelme folytatni az ellenzék korábbi típusú parlamenti politizálását, új módszereket kell kitalálni.
  • Megérti azokat, akik a választási eredmény miatt külföldre menekülnének, de szerinte, ha mindenki apátiába süllyed, akkor addig marad ez a rendszer, amíg saját magától össze nem omlik.

Mi történt a választások óta eltelt pár napban?

Nagyon sokat beszélünk mostanában. Rögtön volt másnap reggel egy momentumos elnökségi ülésünk, hétfő délután pedig már a pártelnöki ülésre mentem én is. Nyilván egy nappal a választás után még csak első blikkre próbálja az ember levonni a tanulságokat. Azóta volt egy beszélgetésünk a parlamentbe bejutó ellenzéki képviselőkkel, akár egy első körös frakcióegyeztetésnek is lehetne hívni. Ennek az volt a fókusza, hogy hogyan lehet a parlamenti politizálást másképp csinálni. Ez az a kérdés, amit Hadházy Ákos is pedzegetett több posztban rögtön a választások után. Abban 100 százalékig igaza van, hogy ugyanúgy ezt nincs értelme csinálni a negyedik kétharmad után. Valószínűleg sok minden mást is újra kell gondolni az ellenzéknek. Elindult egy bűnbakkeresés is, de szerintem nem ez az elsődleges fókusz most, hanem hogy elemezzük ki és találjuk meg azt, hogy hol követtünk el hibákat, és javítsunk rajtuk, mert megengedhetetlen az, ami történt.

Pártszinten le tudtak már vonni tanulságokat, tudják, hogy mi az, amit elrontott a Momentum?

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt