Baltával verték szét a budakeszi temető ravatalozóját

április 11., hétfő 9:04
6

Vasárnap reggel értesítette a rendőrséget a budakeszi temető gondnoka, hogy a ravatalozóban valaki összetorte a berendezést, leverte a falakat és letépte az ajtókat. A rendőrség rövid idő alatt négy fiatalt gyanúsított, közülük kettőt tanúként hallgattak ki, kettőt pedig gyanúsítottként. Utóbbiak beismerő vallomást tettek.

Fotó: police.hu

A police.hu közleménye szerint egyikőjük, egy húszéves férfi azt mondta, „mindent legurítottak, sört, bort, 72%-os likőrt”, majd egy 19 éves barátjával a temetőnél felfeszítették a mosdó melletti ajtót, majd az épületben talált baltákkal törni-zúzni kezdtek, miközben „bömböltették a zenét, cigiztek és férfimagazint lapozgattak” és szelfiztek. Miután szétverték a ravatalozót, maguklal vitték a baltákat meg néhány szerszámot. Egyikőjük úgy fogalmazott: „eléggé KO állapotban voltunk”, aztán „elkapott a hév” és „akkor jó ötletnek tűnt”.

Fotó: police.hu

Az előzetes felmérések szerint a ravatalozóban okozott kár meghaladja a 13 millió forintot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt