Baltával verték szét a budakeszi temető ravatalozóját

bűnügy
2022 április 11., 09:04

Vasárnap reggel értesítette a rendőrséget a budakeszi temető gondnoka, hogy a ravatalozóban valaki összetorte a berendezést, leverte a falakat és letépte az ajtókat. A rendőrség rövid idő alatt négy fiatalt gyanúsított, közülük kettőt tanúként hallgattak ki, kettőt pedig gyanúsítottként. Utóbbiak beismerő vallomást tettek.

photo_camera Fotó: police.hu

A police.hu közleménye szerint egyikőjük, egy húszéves férfi azt mondta, „mindent legurítottak, sört, bort, 72%-os likőrt”, majd egy 19 éves barátjával a temetőnél felfeszítették a mosdó melletti ajtót, majd az épületben talált baltákkal törni-zúzni kezdtek, miközben „bömböltették a zenét, cigiztek és férfimagazint lapozgattak” és szelfiztek. Miután szétverték a ravatalozót, maguklal vitték a baltákat meg néhány szerszámot. Egyikőjük úgy fogalmazott: „eléggé KO állapotban voltunk”, aztán „elkapott a hév” és „akkor jó ötletnek tűnt”.

photo_camera Fotó: police.hu

Az előzetes felmérések szerint a ravatalozóban okozott kár meghaladja a 13 millió forintot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.