Elefánt taposott agyon egy kutatót egy ugandai nemzeti parkban

ÁLLAT
2022 április 12., 08:13
comments 1

Elefánt taposott agyon egy ugandai nemzeti parkban dolgozó kolumbiai kutatót.

Sebastian Ramirez Amaya az Arizonai Állami Egyetem megbízásából végzett kutatásokat egy másik tudóssal az Uganda nyugati részén fekvő Kibale Nemzeti Parkban vasárnap, amikor egy magányos elefánt rájuk támadt. A két kutató más-más irányba szaladt az elefánt elől, amely Amayát vette üldözőbe, és utolérve őt halálra taposta. Hasonló esetre 50 éve nem volt példa a nemzeti parkban folytatott erdészeti kutatások során - közölte a nemzeti parkokat felügyelő ugandai hatóság.

Január végén egy szafarin részt vevő szaúd-arábiai turistát ölt meg elefánt az ugandai Murchison Falls Nemzeti Parkban; a férfi kiszállt a gépkocsiból, amelyben barátaival utazott. (MTI)

A címlapkép csak illusztráció.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.