Folytatódik a NER-es focikomédia, egymásnak esett a püspök focicsapata és M. Lőrinc orvosának csapata

magyar foci
2022 április 12., 15:43

Egyre viccesebb fordulatokkal bontakozik ki a NER-korszak legjellemzőbb focibotránya. Az NB2-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia friss közleményéből az derül ki, hogy a Mészáros Lőrinc-közeli Diósgyőr úgy rabolta el az edzőjüket, Dragan Vukmirt, hogy velük egyáltalán nem tárgyalt erről.

A sztori mindkét főszereplője NB2-es, mindketten a feljutásért küzdenek és mindkettő telivér NER-csapat. A Szeged a NER-rel látványosan erős kapcsolatokat ápoló Kiss-Rigó László püspök érdekeltsége. A DVTK többségi tulajdonosa - papíron legalábbis - az a Magyar Mátyás, aki civilben a Puskás Akadémia orvosa és közös egészségügyi vállalkozása van Mészáros Lőrinccel, a Puskás tulajával. Kisebbségi tulajdonos a Diósgyőrben Szíjj László oligarcha, szintén Mészáros üzlettársa, az ő luxusjachtján nyaralt Szijjártó külügyminiszter.

A sztori azért egyedülálló az egész világfutballban, mert az történt, hogy egy csapat - a DVTK - a bajnokság hajrájában, mindössze hét fordulóval a vége előtt váratlanul leigazolta a mindössze két ponttal mögötte álló, legfőbb közvetlen riválisának edzőjét. Két nappal azután, hogy 5-0-ra kikapott tőle.

A Szeged friss közleménye szerint Dragan Vukmir április 7-én "rendes felmondásként értékelhető" nyilatkozatot adott át nekik. Ez alapján Vukmir a klub értelmezése szerint április 8. óta a rendes felmondását tölti, így jelenleg is a klubot működtető cég alkalmazottja. A közlemény zárómondata még ennél is erősebb állítást tartalmaz:

"Hírek szerint munkát végez a DVTK-nál is, tőlük azonban klubunkhoz a mai napig semmilyen megkeresés nem érkezett."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.