Kaliforniában bevezetnék a négynapos munkahetet

külföld
április 12., 5:46
comments 1

A kaliforniai államgyűlésen beterjesztett törvényjavaslat szerint az 500 vagy annál több dolgozót foglalkoztató cégek hivatalos munkahetét 32 órára csökkentenék.

Akit ennél több munkaórára köteleznek, annak a fizetése felével többet kell fizetni. A napi 12 órát meghaladó vagy heti hét napon át tartó munkáért pedig a normál bér dupláját kellene megadni.

A törvény azt is tiltaná, hogy csökkentsék az alkalmazottak fizetését, amiért 40 óra helyett csak 32 órát dolgoznak. A törvény körülbelül 2600 céget és a kaliforniai munkavállalók egyötödét érintené.

A Kaliforniai Kereskedelmi Kamara „munkagyilkosságnak” nevezte a törvényjavaslatot, mondván, hogy ez drágítaná a munkaerő-kölcsönzést, és a munkahelyek számának csökkenéséhez vezetne Kaliforniában.

Az Egyesült Államokban már néhány vállalat kísérleti jelleggel bevezette a 4 napos munkahetet. A cégek azt várják a rövidített munkahéttől, hogy javítja majd a dolgozók általános jólétét és ezzel a teljesítményt is. (CBSNews)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt