Legalább 25 ember meghalt a Fülöp-szigeteki trópusi viharban

április 12., kedd 6:26

Legalább 25 ember vesztette életét földcsuszamlásokban és áradásokban a Fülöp-szigeteken, miután lecsapott a Megi névre keresztelt trópusi vihar.

Megi szombaton érte el a 65 kilométer/órás szélsebességgel a szigetcsoportot, ahol még kedden is folytatódott a túlélők utáni kutatás. Ebben az évben ez volt az első ilyen pusztító vihar, évente átlagosan 20 szokott lenni.

Fotó: -/AFP

Több mint 13 000 ember menekült magasabban fekvő helyekre, amikor a vihar lecsapott a keleti partra. A heves esőzések és a szél miatt elment az áram, a víz elárasztotta a házakat és mezőket, földcsuszamlásokat okozott a falvakban.

Fotó: -/AFP

Az egyik legsúlyosabban érintett terület Leyte tartomány volt, ahol 22 holttestet emeltek ki egy földcsuszamlás alól - közölték Baybay város helyi hatóságai hétfőn. Az országos katasztrófavédelem megerősítette, hogy további legalább három ember meghalt a déli Davao régióban. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt