Legalább 25 ember meghalt a Fülöp-szigeteki trópusi viharban

katasztrófa
2022 április 12., 06:26

Legalább 25 ember vesztette életét földcsuszamlásokban és áradásokban a Fülöp-szigeteken, miután lecsapott a Megi névre keresztelt trópusi vihar.

Megi szombaton érte el a 65 kilométer/órás szélsebességgel a szigetcsoportot, ahol még kedden is folytatódott a túlélők utáni kutatás. Ebben az évben ez volt az első ilyen pusztító vihar, évente átlagosan 20 szokott lenni.

photo_camera Fotó: -/AFP

Több mint 13 000 ember menekült magasabban fekvő helyekre, amikor a vihar lecsapott a keleti partra. A heves esőzések és a szél miatt elment az áram, a víz elárasztotta a házakat és mezőket, földcsuszamlásokat okozott a falvakban.

photo_camera Fotó: -/AFP

Az egyik legsúlyosabban érintett terület Leyte tartomány volt, ahol 22 holttestet emeltek ki egy földcsuszamlás alól - közölték Baybay város helyi hatóságai hétfőn. Az országos katasztrófavédelem megerősítette, hogy további legalább három ember meghalt a déli Davao régióban. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.