Elítélték a svájci bankárt, aki céges bankkártyával fizetett a sztriptízbárban

bűnügy
2022 április 13., 18:56
comments 2

Három év 9 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság Pierin Vincenzt, a Raiffeisen svájci bankjának vezetőjét csalás miatt. Vincenz, akit korábban az év bankárának is választott a svájci bankszakma, többek között azért állt bíróság elé, mert céges bankszámlával fizetett sztriptízklubokban és "állásinterjúként" céges számlára számolt el Tinder randikat.

A 65 éves bankár az évek során közel 200 ezer svájci frankot, mai árfolyamon több mint 74 millió forintot hagyott ott a bank pénzéből sztriptízbárban. A bíróság szerint ezek a költés nem a bank tulajdonosainak és betéteseinek érdekében történt.Egy esetben üzleti vacsorának számolt el egy 700 frankos vacsorával összekötött Tinder randit, és üzleti útként könyvelt el egy ausztrál kiruccanást, mondván, hogy a helyi ATM rendszereket tanulmányozza. Vincencz tagadja a bűnösségét, és a tárgyaláson végig állította, hogy üzleti megbeszéléseket folytatott a nightclubokban.

A bankár bűne viszont bűne nem merült ki abban, hogy a cég pénzét költötte a saját szórakoztatására: az ügyészség szerint egy társával részesedéseket szereztek olyan vállalatokban, amelyeket aztán megvásárolt a Raiffeisen. A tárgyalás annyi embert érdekelt, hogy azt a zürichi bíróságról egy koncertterembe kellett áthelyezni. (BBC, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.