UNICEF: az ukrajnai háború miatt gyerekek millióit fenyegeti az éhezés a Közel-Keleten és Észak-Afrikában

külföld
2022 április 13., 10:06

Tovább súlyosbodhat a Közel-Kelet és Észak-Afrika egyes területeit sújtó élelmiszerhiány – figyelmeztet közleményében az UNICEF. Hat héttel az ukrajnai háború kitörése után már érezhetők az import visszaesése okozta ellátási problémák, és jelentősen emelkedett az olyan alapvető árucikkek ára, mint a búza, az étkezési olaj vagy az üzemanyag. Az iszlám világ éppen ezekben a hetekben ünnepli a Ramadánt, sok családnak komoly nehézséget jelenthet, hogy étel kerüljön az ünnepi asztalra.

photo_camera Fotó: Sadak Mohamed

A világszervezet szakértői attól tartanak, hogy ha ez a tendencia tovább folytatódik, annak súlyos következményei lehetnek az olyan országokban élő gyerekekre nézve, mint Egyiptom, Libanon, Líbia, Szudán, Szíria vagy Jemen. A legfrissebb felmérések szerint a helyi konfliktusok, gazdasági nehézségek és szárnyaló élelmiszerárak miatt ezek közül a térségek közül többet már a háború kitörése előtt is komoly éhínség sújtott - közölte az UNICEF.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.