Durván rasszista vicc van kinn Pálmonostora község hivatalos honlapján

belföld
2022 április 14., 08:30
comments 38

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy Pálmonostora község hivatalos honlapján egy durván rasszista vicc olvasható.

A viccre egyébként nem annyira könnyű rábukkanni. A Hírek menüpont, Ez+Az almenüjében rakják ki az úgynevezett „Pillanat viccét”. Az oldal minden frissítéskor automatikusan egy másik viccet generál, amire szavazni is lehet, hogy tetszett-e vagy nem.

A 148. sorszámmal jelölt vicc ez:

A mai amerika
Autó baleset történik, egyik autóban 4 fehér, a másik autóban 4 fekete bőrű sérült.

Kijönnek a mentők, elkezdik ellátni a fehér sérülteket, a feketék ott nyögdécselnek az árokban.

Az egyik megunja és szól a mentősöknek:
- Helló, velünk mi lesz? Miért csak a fehérekkel foglalkoztok?
- Ismered a színeket?
- Hát persze!
- Milyen színű a mentőautónk?
- Hát fehér.
- Na látod! Értetek majd a fekete jön...

Megkérdeztük a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal Pálmonostorai Kirendeltségét, hogy tudnak-e arról, hogy ilyen vicc van kinn a honlapjukon, és ha igen, akkor ennek mi az oka. Amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.