Véletlen kígyómarás miatt halt meg egy marylandi férfi, aki 124 kígyót tartott a házában

baleset
2022 április 14., 06:43
comments 5

A boncolás eredménye szerint azzal kígyóméreg végzett a 49 éves férfival, akit januárban holtan találtak marylandi otthonában. David Riston 124 kígyót tartott a házában. Az esetet balesetnek minősítették, valószínűleg véletlenül megmarta valamelyik hüllő. Volt köztük ugyanis számos mérges kígyó, fekete mambáktól kezdve csörgőkígyókon át különböző kobrákig. Tartott egy több mint 4 méteres burmai pitont is. Voltak köztük olyan fajok is, amelyeket Maryland államban illegális otthon tartani .

link Forrás

A férfi egyébként nagyon gondosan, ketrecekben tartotta az állatokat, a házban pedig nem volt sok bútor, ahova egy esetleges szökés esetén elrejtőzhettek volna. Korábban pont emiatt nem is gyanakodtak a hatóságok kígyómarásra. Az illetékes Charles megye szóvivője az eset után elmondta, hogy úgy tűnik, a szomszédai közül senki sem tudott arról, hogy a férfi ennyi kígyót tartott a házában. Az állatokat egyébként még januárban elszállították olyan helyekre, ahol megfelelő módon gondozzák őket. (NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.