Váratlanul teljes átalakítást jelentett be a Corvinus egyetem vezetése

Lezárt tartalom a Kör tagjainak oktatás
2022 április 15., 16:56
comments 32

A Budapesti Corvinus Egyetemen teljes oktatási és kutatási szervezetét érintő átalakítást jelentett be az egyetem vezetése, és villámgyorsan neki is látott az átszervezésnek. A tanszékek megszüntetése után teljesen szétszednék és újra összeraknák az egyetem intézményeit. Egyetemi forrásaink szerint az oktatókat fölháborította a néhány powerpointdián bemutatott terv, a Corvinus vezetése viszont valószínűleg keresztül akarja verni.

Szétszedik és újra összerakják

Az egyetemek közül először alapítványi tulajdonba került, ezzel az egyetemi modellváltás egyik mintájának szánt intézmény vezetése a tavaszi szünet alatt, egy tizenegynéhány diából álló, nem túl részletes prezentációban jelentette be, hogy júliusig befejeznék az egyetemen már megkezdett átalakítást. Az egyetem oktatóinak elköldött az „Akadémiai szervezet megújítása” című prezentáció a címoldallal és a „köszönjük a figyelmet” feliratú záró diával együtt 14 oldalból áll, és rövid fölvezetés után, elég vázlatosan írja le, hogyan alakítanák át az egyetem intézeteit.

A dokumentum szerint a terv a már zajló átalakítási folyamat része. E folyamat részeként például korábban megszűnt az egyetemi karok struktúrája. Azóta karok helyett intézetek és tanszékek működnek a BCE-n, de a vezetés szerint az átalakulás még nem elég mély, „a régi kari hagyományok élnek tovább.” A jelenlegi struktúrában sok az átfedés, a fölösleges párhuzam, az egyetemi egységek mérete nagyon eltérő, ami az erőforrás-gazdálkodásba, kapacitástervezésben is probléma, és a kutatásban sem engedi a megfelelő szinergiák kiaknázását – érvel a prezentáció.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt