Már a kamu függetlenségi népszavazás előtt elkezdték kényszersorozni a herszoniakat

2022 április 17., 15:37

Egy halottja biztos volt a Moszkva elsüllyedésének

A Moszkva rakétacirkáló, az orosz fekete-tengeri flotta zászlóshajója az ukrajnai háborút közvetlenül megelőző, 2022. február 15-i tengerészeti hadgyakorlaton a Krím partjainál.
photo_camera A Moszkva rakétacirkáló, az orosz fekete-tengeri flotta zászlóshajója az ukrajnai háborút közvetlenül megelőző, 2022. február 15-i tengerészeti hadgyakorlaton a Krím partjainál. Fotó: Sputnik via AFP

Bár Oroszország hivatalosan egyetlen halálos áldozatot se ismert el fekete-tengeri zászlóshajója, a Moszkva elsüllyedése után, a Szabadság Rádió ukrán adásának munkatársai legalább egy orosz veszteséget igazoltak. Ivan Vahrusev, a Moszkva 41 éves matrózának halálhírét neje tette közzé az Odnoklasszniki orosz közösségi oldalon. "Hősünk! Szolgálatteljesítés közben halt meg. Utolsó lehelletéig harcolt a hajó túléléséért. Könnyek közt gyászoljuk. Mindig hős maradsz a szívünkben" - írta Varvara Vahruseva, aki az újságíróknak azt is elárulta, hogy a férje a Moszkva elsüllyedésekor vesztette életét, haláláról április 14-én értesítették. Az ő tudomása szerint a legénység további 27 tagja is eltűnt, ezt hivatalosan nem erősítették meg. (Via BBC)