A szélsőjobboldali Alex Jones csődöt jelentett

külföld
2022 április 18., 11:51
comments 4

A szélsőjobboldali Infowars csődvédelmet kért Texas déli körzetének csődbíróságán, miután az oldal alapítója, Alex Jones tavaly pert vesztett és kártérítést kell fizetnie. A csődeljárás alatt elvileg minden polgári peres ügyet felfüggesztnek. A pert azután indították ellene, hogy Jones azt állította, a 2012-es Sandy Hook-i iskolai mészárlás átverés volt, és azt a média találta ki.

A Reuters azt írja, a Sandy Hook-i iskola mészárlás áldozatainak családjai március végén elutasították Jones ajánlatát, hogy megegyezzenek a perben, és újraindították az ügyet. Jones akkor mind a 13 felperesnek 120 000 dollár kifizetését ajánlotta fel.

A felperesek szerint Alex Jones „úgynevezett ajánlata egy átlátszó és kétségbeesett kísérlet arra, hogy elkerülje az eskü alatt történő nyilvános számonkérést a felperesek és elvesztett szeretteik emléke elleni csalárd, profitorientált kampánya után”.

A bírósági papírok szerint Jones az InfoWars becsült vagyonát 0-50 ezer dollár, becsült kötelezettségeit pedig 1 millió és 10 millió dollár közötti összegben tüntette fel.

Alex Jones nagy támogatója Donald Trumpnak, korábban beidézte őt a képviselőház azon bizottsága, amely a Capitolium elleni, 2021 januárjában elkövetett támadást vizsgálja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.