Kiszabadították az Ever Given iszapba ragadt testvérhajóját

április 18., hétfő 13:44
2

Kicsit több, mint egy hónapja írtuk, hogy az Egyesült Államokban, a Chesapeake-öbölben zátonyra futott a 334 méteres Ever Forward nevű konténerhajó, egy évvel azután, hogy az Ever Given keresztbefordult és elakadt a Szuezi-csatornában. Aki azóta is izgult, hogy mi lesz a nemzetközi teherhajózás újabb ikonjával, az megnyugodhat, mert az Ever Forward végre kiszabadult.

Fotó: JIM WATSON/AFP

Az iszapban ragadt teherhajó kimentésének háromszor kellett nekifutni, az első két alkalom nem járt sikerrel, vasárnap viszont sikerült kimozdítani a három focipálya hosszú hajót. Ehhez két uszály és öt vonóhajó kellett, és az, hogy leszedjenek a hajóra fölpakolt 5000 konténerből úgy 500-at.

Ahogy az Ever Given, úgy az Ever Forward is a tajvani székhelyű Evergreen Marine Corp. tulajdonában van. A hajót előbb átvizsgálják, hogy nem történt-e semmi baj az egy hónapos kényszerpihenő előtt a rakodótérben, aztán pedig visszamehet Baltimore kikötőjébe. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt