Kiszabadították az Ever Given iszapba ragadt testvérhajóját

külföld
2022 április 18., 13:44
comments 2

Kicsit több, mint egy hónapja írtuk, hogy az Egyesült Államokban, a Chesapeake-öbölben zátonyra futott a 334 méteres Ever Forward nevű konténerhajó, egy évvel azután, hogy az Ever Given keresztbefordult és elakadt a Szuezi-csatornában. Aki azóta is izgult, hogy mi lesz a nemzetközi teherhajózás újabb ikonjával, az megnyugodhat, mert az Ever Forward végre kiszabadult.

photo_camera Fotó: JIM WATSON/AFP

Az iszapban ragadt teherhajó kimentésének háromszor kellett nekifutni, az első két alkalom nem járt sikerrel, vasárnap viszont sikerült kimozdítani a három focipálya hosszú hajót. Ehhez két uszály és öt vonóhajó kellett, és az, hogy leszedjenek a hajóra fölpakolt 5000 konténerből úgy 500-at.

Ahogy az Ever Given, úgy az Ever Forward is a tajvani székhelyű Evergreen Marine Corp. tulajdonában van. A hajót előbb átvizsgálják, hogy nem történt-e semmi baj az egy hónapos kényszerpihenő előtt a rakodótérben, aztán pedig visszamehet Baltimore kikötőjébe. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.