Taylor Swiftről neveztek el egy nemrég felfedezett ezerlábút

ÁLLAT
2022 április 19., 11:47
comments 8

Taylor Swift amerikai énekesnőről neveztek el egy új ezerlábú fajt, amit a virginiai műszaki egyetem (Virginia Tech) kutatói fedeztek fel az Appalache-hegységben. A körülbelül 22 milliiméter hosszú, gerinctelen állat a Swift Twisted-Claw Millipede nevet kapta, tudományos elnevezése pedig Nannaria swiftae.

Taylor Swift
photo_camera Taylor Swift Fotó: VALERIE MACON/AFP

A névadó a kutatás egyik vezetője, Derek Hennen volt, aki Twitteren azt írta, hogy nagy rajongója Swift zenéjének, tanulmányai során sok erőt merített belőle, és azzal akarta kifejezni elismerését, hogy az új fajt róla nevezte el. Az állatka egyébként így néz ki.

Hennen és kutatótársai ötéves kutatómunkával 17 új ezerlábú fajt azonosítottak tanulmányukban, amely a ZooKeys folyóiratban jelent meg. Hennen egy másik új fajnak felesége után a Nannaria marianae nevet adta - írta meg a Rolling Stone magazin. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.