Töretlenül népszerű a putyinista propaganda a kormánypárti influenszerek között

elmebaj
2022 április 19., 19:42
comments 28

Még március elején mutattuk be a „Számok - a baloldali álhírek ellenszere” nevű Facebook-oldalt, ami sokáig csak kormánypárti posztokkal szórta tele a Facebookot, de a háború kezdete óta a hivatalos putyinista propagandára álltak rá. A Mészáros Lőrinchez és Vaszily Miklóshoz tartozó Pesti TV vasárnap esténként egy tévéműsorban is szokott foglalkozni az oldal posztjaival. A néha hamisított videókat posztoló oldal továbbra is töretlenül népszerű a kormánypárti véleményvezérek között.

photo_camera Kovács András és Kaminski Fanny, a miniszterelnök sajtósa Fotó: Halász Júlia

A hiteles hírközlésért és a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletéért tavaly lovagkeresztet kapó Kovács András, az Origó munkatársa kedden egy olyan bejegyzést osztott meg, amiben már „gyilkos ukrán rezsimet” emlegetnek, és erősen tiltakoznak az ellen, hogy az Európai Unió hozzájáruljon Ukrajna újjáépítéséhez. Kovács egyáltalán nem találta túlzónak a posztot, sőt még a saját gondolataival is kiegészítette azt:

Az eszem eldobom azon, mi folyik Európában! Itt lenne az ideje, hogy megszűnjön az Európai Bizottság és a teljes brüsszeli elit!”

photo_camera Fotó: Kovács András Origó

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.