Zavartalanul promózza tovább a fideszes tévé a putyinista propagandaoldalt

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
március 7., hétfő 11:50
27
Ünnepi hangulat a Számok oldalán 2022. február 21-én Fotó: Számok - a baloldali álhírek ellenszere FB

„Szakmai együttműködésbe kezdett” ősszel a Mészáros Lőrinc és Vaszily Miklós érdekeltségi köréhez tartozó Pesti TV és a "Számok - a baloldali álhírek ellenszere" néven futó híroldal.

A „Számok és tények” című műsor vasárnap esténként a híroldal posztjai közül kínál válogatást. Az ott megosztott posztokról beszélgetnek kormánypárti újságírók.

A „Számok” 2020-ban indult, és tavaly tavasztól kezdett oroszbarát posztokat megosztani. A többségük Putyin-beszédek magyarul feliratozott részletei voltak, amiket sűrűn Orbán Viktor éltetésével kapcsoltak össze.

Ahogy haladtunk előre az időben, úgy jelentek meg egymás után az oldalon az orosz háborús propaganda hamis toposzai arról, hogy Ukrajna nem igazi állam, a hatalmat az országban illegális módon, puccsal, véres leszámolásokkal szerezte meg egy junta, a kelet-ukrajnai megyékben, Luhanszkban és Donyeckben pedig évek óta népirtás zajlik, Vologyimir Zelenszkij tankokkal öli az oroszokat.

A posztok nézettsége alkalmanként több százezres, és nem ritkán több ezren osztják meg őket. A források többsége az unióban azóta betiltott orosz állami televíziók, a Sputnik és a Russia Today Youtube-csatornái.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt