A magyarok többsége leszámolna az orosz gázfüggőséggel

POLITIKA
2022 április 20., 15:26
comments 11

A magyarok több mint háromnegyede szerint itthon kellene megtermelnünk az energiaszükségletünket, derül ki a Greenpeace megbízásából március végén készített felmérésből. A Policy Solutions elemző intézet és a ZRI Závech Research 1000 fő megkérdezésével készített közvélemény-kutatásának eredménye szerint

a magyarok több mint háromnegyede (78%) egyetért abban, hogy Magyarországnak nem szabad függenie más országoktól az energiaigénye miatt, hanem itthon kell megtermelnünk a számunkra szükséges energiát.

A válaszadók 69% vélekedik úgy, hogy Magyarországnak csökkenteni kellene a függőségét az orosz földgáztól.

photo_camera Fotó: Greenpeace

Arra a kérdésre, hogy milyen energiaforrásra kellene alapoznia jövőjét Magyarországnak, a megkérdezettek elsöprő többsége, 80 százalék, a megújuló energiaforrásokat választotta.

A válaszadók 58 százaléka azt is szeretné, ha az állam aktívan támogatná az energiahatékonysági és -takarékossági beruházásokat.

photo_camera Fotó: Greenpeace

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.