A magyarok többsége leszámolna az orosz gázfüggőséggel

POLITIKA
2022 április 20., 15:26
comments 11

A magyarok több mint háromnegyede szerint itthon kellene megtermelnünk az energiaszükségletünket, derül ki a Greenpeace megbízásából március végén készített felmérésből. A Policy Solutions elemző intézet és a ZRI Závech Research 1000 fő megkérdezésével készített közvélemény-kutatásának eredménye szerint

a magyarok több mint háromnegyede (78%) egyetért abban, hogy Magyarországnak nem szabad függenie más országoktól az energiaigénye miatt, hanem itthon kell megtermelnünk a számunkra szükséges energiát.

A válaszadók 69% vélekedik úgy, hogy Magyarországnak csökkenteni kellene a függőségét az orosz földgáztól.

photo_camera Fotó: Greenpeace

Arra a kérdésre, hogy milyen energiaforrásra kellene alapoznia jövőjét Magyarországnak, a megkérdezettek elsöprő többsége, 80 százalék, a megújuló energiaforrásokat választotta.

A válaszadók 58 százaléka azt is szeretné, ha az állam aktívan támogatná az energiahatékonysági és -takarékossági beruházásokat.

photo_camera Fotó: Greenpeace

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt