Felfüggesztett börtönt kaptak a magyar-szlovák meccs után verekedő focidrukkerek

foci
2022 április 20., 12:28
comments 1

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 1 év 4 hónap – 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt három férfit, akiket súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádoltak mint társtetteseket. A szerdai előkészítő ülésen a vádlottak beismerő vallomást tettek, és lemondtak tárgyaláshoz való jogukról, így az ítélet jogerős. A bűnösnek kimondott szurkolók két évig nem látogathatják a Magyar Labdarúgó Szövetség sporteseményeit.

Magyarország-Szlovákia meccs az Eb-selejtezőn.
photo_camera Magyarország-Szlovákia meccs az Eb-selejtezőn. Fotó: botost/444.hu

A három férfi 2019. szeptember 9-én nézőként vett részt a Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzésen. A meccs után a vádlottak és ismeretlen társaik rátámadtak a szálláshelyükre tartó külföldi szurkolók egy csoportjára, és bántalmazni kezdték őket. Két menekülni próbáló sértettet a terheltek utolértek, és egyiküket úgy megverték, hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottakat, akik tettüket megbánták, valamint a jelen ügyben elbírált cselekmény kivételével nem kerültek összeütközésbe a törvénnyel, továbbá kifogástalan életvitelt folytatnak, előzetes mentesítésben részesítette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.