Gulyás: Az ukrán menekülteknek sem tudunk segíteni akkor, ha nem vásárolunk továbbra is nyersanyagot Oroszországtól

POLITIKA
2022 április 20., 19:10

Ha nem akarjuk, hogy az európai gazdaság “szabályosan letérdeljen”, akkor nem szüntethető meg néhány hónap alatt Oroszországtól a nyersanyagfüggőség, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a KarcFM műsorában. Gulyás Gergely szerint az egész téma "álvita", a politikai nyomásgyakorlás eszköze, amivel "Magyarországra próbálják hárítani annak a felelősségét, hogy mi nem hagyjuk jóvá a szankciókat."

Az ukrán menekülteknek sem tudunk segíteni akkor, ha nem vásárolunk továbbra is nyersanyagot Oroszországtól,

tette hozzá. A miniszter a jelenlegi helyzetet úgy látja, hogy a többi uniós tagállam "az asztal alatt remegő kézzel kell várja, hogy mi emeljünk vétót egy-egy ilyen döntés ellen, mert ha nem, akkor az európai gazdaságok jelentős része nem élné túl az ilyen szankciókat."

link Forrás

Kérdezték a kormányalakításról és saját jövőjéről is, Gulyás erre válaszolva azt mondta, hogy jelenleg a kormányzat strukturális kialakításán dolgoznak, "jó esély van arra, hogy ezekről a parlamenti alakuló ülésig döntés fog születni." Csak ezt követően jönnek a személyi kérdések, szerinte lesznek távozók és maradók is. Hogy ő melyik csoporthoz fog tartozni, nem tudja, "zajlanak az egyeztetések, ebben csak a miniszterelnök kompetens", mondta. Arra a kérdésre, hogy élvezte-e az elmúlt négy év miniszteri munkáját, azt válaszolta,

“én jól éreztem magam a mögöttünk hagyott négy évben”.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.