Lehalt az iskolai kompetenciamérés informatikai rendszere

oktatás
2022 április 20., 13:47
comments 16

Szerdán tartották volna az első digitális kompetenciamérést a magyar iskolákban, de a központi informatikai rendszer összeomlott, írja a Telex. A lap szerint országos méretű problémáról van szó: a tanulókat kidobálja az oldal, nem tudják megoldani a feladatokat. A hiba nem előzmény nélküli:

az éles felmérés előtt három próbanapot szervezett az Oktatási Hivatal, a diákok többsége ezeken sem tudott belépni a felületre.

A Telex megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: terheléses támadás érte a rendszert. Az incidenst jelentették a Nemzeti Kiberbiztonsági Intézetnek, és megtették a szükséges lépéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt