Őrizetbe venné Robert Ficót a szlovák speciális ügyészség

külföld
2022 április 21., 17:20

A szlovák speciális ügyészség csütörtökön kezdeményezte a főügyésznél, hogy járuljon hozzá a Robert Fico volt miniszterelnök őrizetbe vételéhez szükséges kérvény beadásához. Parlamenti képviselőként Ficó csak akkor vehető őrizetbe, ha ehhez a parlament hozzájárul, és a bíróság határozatot hoz róla.

photo_camera Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Szerdán a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) kezdeményezte Robert Fico és Robert Kaliňák volt belügyminiszter vizsgálati fogságba helyezését. Kaliňákot szerdán őrizetbe is vették. Mindkettejüket bűnszervezet alapításának és támogatásának bűntettével gyanúsítják.

A NAKA 2020-ban, a Tisztítótűz nevű akció keretében több magas beosztású rendőrt is őrizetbe vett, mert a gyanú szerint a rendőrségen belül egy bűnszervezet alakulhatott ki, melynek feje a nyitrai oligarcha, Norbert Bödör, illetve az országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar voltak. (Paraméter)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.