Gy. Németh Erzsébet elárulta, hogy a folyamatos választási vereségek ellenére miért ível felfelé töretlenül a politikai karrierje

POLITIKA
2022 április 22., 07:26
comments 35

A Népszava készített interjút Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel, aki hamarosan távozik posztjáról, és listás helyét kihasználva átül inkább a parlamentbe. Az interjú egy pontján a Népszava újságírója megkérdezte, hogyan lehet az, hogy a DK-s politikus mindenféle választáson – parlamenti, polgármesteri, főpolgármesteri, ellenzéki előválasztás – indult már, egyiken sem sikerült győznie, politikai karrierje mégis töretlenül ível felfelé. „Mi a titka?” – hangzik el a kérdés, mire Gy. Németh elárulja a titkot:

„Megtévesztő ebből kiindulni, mindig más volt a helyzet, a peremfeltételek. Tisztességesen kell élni és dolgozni, hogy érdemes legyen egy-egy listára felkerülni.”

Az interjúban elmondta azt is, hogy a választás előtt alapvetően ellenzéki győzelemre készültek, és arra, hogy megfelelő képviselete legyen a fővárosnak és az önkormányzatoknak a Parlamentben, és ugyan a győzelem elmaradt, de fontos, hogy „legyen valaki, aki hitelesen és érthetően el tudja magyarázni a nyilvánosság előtt, hogy miért zsákutca az orbáni önkormányzati politika”. (via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.