Gy. Németh Erzsébet elárulta, hogy a folyamatos választási vereségek ellenére miért ível felfelé töretlenül a politikai karrierje

POLITIKA
2022 április 22., 07:26
comments 35

A Népszava készített interjút Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel, aki hamarosan távozik posztjáról, és listás helyét kihasználva átül inkább a parlamentbe. Az interjú egy pontján a Népszava újságírója megkérdezte, hogyan lehet az, hogy a DK-s politikus mindenféle választáson – parlamenti, polgármesteri, főpolgármesteri, ellenzéki előválasztás – indult már, egyiken sem sikerült győznie, politikai karrierje mégis töretlenül ível felfelé. „Mi a titka?” – hangzik el a kérdés, mire Gy. Németh elárulja a titkot:

„Megtévesztő ebből kiindulni, mindig más volt a helyzet, a peremfeltételek. Tisztességesen kell élni és dolgozni, hogy érdemes legyen egy-egy listára felkerülni.”

Az interjúban elmondta azt is, hogy a választás előtt alapvetően ellenzéki győzelemre készültek, és arra, hogy megfelelő képviselete legyen a fővárosnak és az önkormányzatoknak a Parlamentben, és ugyan a győzelem elmaradt, de fontos, hogy „legyen valaki, aki hitelesen és érthetően el tudja magyarázni a nyilvánosság előtt, hogy miért zsákutca az orbáni önkormányzati politika”. (via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt