Több mint 16 hónapig volt koronavírusos a brit beteg egyfolytában, kb. 50-szer produkált pozitív tesztet

április 22., péntek 13:49

Brit orvosok dokumentálták az eddigi leghosszabb ideig tartó koronavírus-betegséget egy azóta elhunyt fertőzöttnél, aki alapbetegségekkel is küzdött.

A beteg 2020-ban kapta el a koronavírust – ezt PCR-rel igazolták –, majd az elkövetkező 72 hét alatt összesen nagyjából 50 alkalommal lett pozitív a tesztje. A King's College London és a Guy's and ST Thomas NHS Foundation Trust orvosainak laboratóriumi elemzéséből kiderült, a tesztek ugyanazt a folyamatos fertőzést mutatták ki, tehát nem ismétlődő megbetegedésről volt szó. A koronavírus egy egészséges szervezetből természetes módon kiürül, a betegnek azonban legyenült az immunrendszere, és más alapbetegségei is voltak. A vírusölő gyógyszerek nem hatottak, így a fertőzött 2021-ben, több mint 16 hónapnyi koronavírus-betegség után elhunyt.

Az ehhez hasonló tartós fertőzésk ritkák, tanulmányozásuk hozzájárulhat ahhoz, hogy jobban megérthessük a koronavírust és annak kockázatait. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt