Ukrajnában elterjedt, hogy a Wizzair júliustól újra repül Kijevbe, elsőre úgy is néz ki, a hír mégsem igaz

külföld
2022 április 22., 12:58

A Twitteren és más közösségi oldalakon is elterjedt, hogy a Wizzair júliustól újra repülni fog Kijevbe, és már foglalni is lehet jegyeket.

(A cég április elején jelentette be, hogy az oroszországi járatokat a nyári menetrend végéig, vagyis október 30-ig törlik, és június végéig meghosszabbítják az ukrajnai járatok felfüggesztését. Utóbbi pont lehetővé tenné, hogy július első napjaitól esetleg megszűnjön ez a felfüggesztés.)

Ha az ember megnézi a repülőtársaság weboldalát, tényleg azt látja, hogy május-júniusra még le van zárva a lehetőség, de 2022 júliusától vannak élő időpontok.

Amikor kipróbáltam, az lett gyanús, hogy bármilyen júliusi-augusztusi időpont esetén „sold out”, vagyis „minden jegy ” felirat fogadott.

A cég kommunikációs ügynökségét megkeresve meglett a megoldás:

„A webfelületen található foglalhatatlan időpontok mögött egyelőre nincsenek konkrét járatok, semmilyen WIZZ-géppel nem lehet repülni Kijevbe. A Wizz Air folyamatos figyelemmel kíséri az ukrán–orosz háborús helyzetet, és amennyiben feloldják a légtérzárat, és az utazás biztonságossá válik, a légitársaság kész arra, hogy újból megnyissa járatait Ukrajnába. Ezzel kapcsolatban a későbbiekben tudunk információt adni” – írták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.