Minél barnább a menekült bőrszíne, annál kevésbé segítenek neki

menekültek
2022 április 23., 08:08

A szőke, hófehér bőrű, kékszemű ukrán menekülteknek más segítség jár, mint a kárpátaljai romáknak, vagy a Pakisztánból, Afganisztánból, Szíriából, Bangladesből érkezőknek. Erről mesél a Deutsche Welle videójában egy magyar aktivista, aki a 2015-ös menekülthullám idején is az első sorban segítette a Keletibe érkezőket.

Léderer Tamás most kárpátaljai roma családok gyerekeit tanítja egy fővárosi tanodában. Szerinte örömteli, hogy az állam most sokféleképpen segít, és a társadalmi összefogás is szélesebb. Csakhogy nagyságrendileg ugyanannyi ukrajnai menekültet lát el az állam a BOK csarnokban, mint ahány ázsiait naponta visszarugdal a déli határon, és mint mondja, még a civil segítők körében is tömeges a rasszizmus.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.