Az ellenzék nyerhetett Szlovéniában

POLITIKA
2022 április 24., 17:53
comments 27

Az AP gyorshíre szerint az exit pollok alapján Orbán Viktor szövetségese, a Janez Jansa miniszterelnök vezette populista jobboldali Szlovén Demokrata Párt elvesztette a szlovéniai parlamenti választást.

link Forrás

Az AP szerint a liberális Szabadság Mozgalom jelentős előnyt szerzett, így várhatóan a Robert Golob vezette formáció alakíthat majd koalíciós kormányt.

A választáson 1471 jelölt és 20 pártlista szerepelt. A 20 pártlistából 19-re mind a nyolc választókörzetben lehetett szavazni.

A magyar kormányhoz közeli üzleti körök egymillió euróval támogatták a kormánypárthoz tartozó médiát és Jansa győzelmét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.