Az ellenzék nyerhetett Szlovéniában

POLITIKA
2022 április 24., 17:53
comments 27

Az AP gyorshíre szerint az exit pollok alapján Orbán Viktor szövetségese, a Janez Jansa miniszterelnök vezette populista jobboldali Szlovén Demokrata Párt elvesztette a szlovéniai parlamenti választást.

Az AP szerint a liberális Szabadság Mozgalom jelentős előnyt szerzett, így várhatóan a Robert Golob vezette formáció alakíthat majd koalíciós kormányt.

A választáson 1471 jelölt és 20 pártlista szerepelt. A 20 pártlistából 19-re mind a nyolc választókörzetben lehetett szavazni.

A magyar kormányhoz közeli üzleti körök egymillió euróval támogatták a kormánypárthoz tartozó médiát és Jansa győzelmét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt